نخستین نشست کمیته علمی هشتمین کنگره ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد نخستین نشست کمیته علمی هشتمین کنگره ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1398/5/2 | 
نخستین نشست کمیته علمی هشتمین کنگره ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی با حضور  20نفر از اعضاء کمیته علمی, از جمله،  آقایان دکتر حسینی رئیس هیأت مدیره انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی،  دکتر موسوی قائم مقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، نمایندگان گروههای ترویج و آموزش کشاورزی کشور،اعضاء هیأت مدیره انجمن و نمایندگان منتخب مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی  و استاد پیشکسوت آقای دکتر سیروس سلمانزاده روز 29 تیرماه  از ساعت 14 تا 17 در سالن مروج موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در تهران برگزار شد.

در آغاز نشست،  آقای دکتر موسوی  با بیان اینکه امروز شبکه دانش موسسه شکل گرفته است، اظهار داشت: از بین دو هزار و صد عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یکصد نفر عضو هیات علمی برجسته پا به کار عرصه‌ای و به عنوان پژوهشگر ارشد انتخاب شده‌اند و این‌ها راس هرم ما هستند.
دکتر موسوی با اشاره به 1344 مرکز جهاد کشاورزی دهستان  خاطر نشان کرد: به ازای هر مرکز یک محقق معین انتخاب شده است و آن‌ها ارتباط کاملی با مراکز جهاد دهستان ایجاد کرده‌اند وی افزود: حدود هفت هزار مروج داریم که آن‌ها هم در سطح عرصه به عنوان رابط نهایی وزارتخانه با کشاورزان و بهره‌برداران ارتباط برقرار کرده‌اند.
دکتر موسوی با بیان اینکه، کار مدیریت دانش تا مرحله خوبی پیش رفته است اظهار کرد: با کمال افتخار  هرچه در تالار ترویج و فنون کشاورزی  داریم به صورت رایگان در اختیار بهره‌برداران قرار داده‌ایم. وی همچنین اضافه کرد: بالای پنج هزار رسانه مختلف از قبیل اپلیکیشن، فیلم، کتاب، دستنامه و بروشور در حال حاضر در تالار ترویج و فنون کشاورزی بارگذاری شده است. وی افزود: افتخار داریم که در حال حاضر آموزش و ترویج در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سرآمد و پیشانی کار ماست.
 قائم مقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، ابراز امیدواری کرد: این کنگره محملی باشد برای نزدیکی هرچه بیشتر دانشگاهیان با بخش اجرا تا بتوانیم خدمات بیشتر و بهتری به بهره‌برداران بخش کشاورزی ارایه دهیم.
در ادامه جلسه،  آقای دکتر حسینی رییس کنگره ترویج و آموزش با بیان اینکه با تو جه به اینکه برای اولین بار این کنگره با همکاری و مشارکت همه جانبه  بخش اجرایی ترویج و آموزش کشاورزی  برگزار میشود,  امید است  با انعکاس بیشتر تجربیات میدانی در قالب مقالات،  به لحاظ محتوایی  و مسأله محور بودن متفاوت‌تر از کنگره‌های گذشته برگزار شود,  ابراز کرد: قبل از این هفت کنگره برگزار شده است که در آخرین کنگره در همدان آقای دکتر خاوازی رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی پیشنهاد داد، کنگره بعدی با مشارکت موسسه آموزش و ترویج برگزار شود. آقای دکتر حسینی افزود: بعد از این پیشنهاد البته ما طبق  روال کنگره های گذشته  عمل نموده و با تمامی گروه‌های ترویج نیز مکاتبه کردیم. با قطعی شدن برگزاری مشترک کنگره نشست‌هایی هم با مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی   برگزار شده و هماهنگیها و تصمیم گیریهای اولیه انجام شده است.
 وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری بین انجمن وموسسه آموزش و ترویج کشاورزی و برگزاری مشترک کنگره اظهار کرد: بعد از آخرین نشست مشترک ، احکام  اعضای کمیته علمی ارسال شد که طبق روال شامل اساتید پیشکسوت,  نمایندهای اعضاء هیأت مدیره انجمن و نماینده  های  گروه‌های ترویج ،آموزش و توسعه کشاورزی و سایر موسسه های ذیربط   ونمایندگان مؤسسه آموزش و ترویج می باشد.

 
دکترحسینی با اشاره به سابقه برگزاری هشت دوره سمینار مشترک دانشگاهها  با سازمان ترویج در دهه‌های60 و 70 اظهار داشت : باتوجه به تجربیات مثبت و منفی آن همکاریها، ضروری است سیاست ها ,سازکارها و تدابیری اتخاذ شود که از ظرفیتهای دانشگاهها,  انجمن  و بخش اجرایی ترویج و آموزش حد اکثر بهره مندی را داشته باشیم.
ایشان خاطرنشان ساخت: در حال حاضر با توجه به انعقاد تفاهم‌نامه  همکاری بین انجمن و موسسه، شرایط اقتضا می‌کند دانشگاه ، انجمن و موسسه همکاری های  همه جانبه و جدی تری با یکدیگر داشته باشند.
دکتر حسینی  با بیان اینکه،  در گروههای ترویج ، آموزش و توسعه کشاورزی  دانشگاهها درحیطه نظریه پردازی  و مباحث آکادمیک تحولات زیادی صورت گرفته که  درصورت پیوند آن با تجربیات وفعالیتهای گسترده میدانی مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی,  مخصوصا در سال های  اخیر در قالب پروژه نظام نوین،  ونیز ربط دادن این دستاوردهای علمی و تجربیات میدانی به نیازها و مسایل بخش کشاورزی و جامعه روستایی میتواند تأثیر گذار و کار ساز باشد.

در ادامه جلسه آقای دکتر سید داود حاج میررحیمی دبیر علمی کنگره و آقای دکتر جواد قاسمی نماینده کارگروه مرتبط با کنگره در مؤسسه مطالب تهیه شده مرتبط با شعار,  اهداف,  محورها و موضوعات فراخوان کنگره را برای حاضرین توضیح دادند و سپس اعضاء  نظرات و پیشنهادات خودرا درباره شعار و محورها و مو ضوعات فراخوان و سیاستهای کلی و نحوه برگزاری کنگره بیان نمودند. ازجمله پیشنهادات مطرح شده در این جلسه:
-- در این کنگره تدابیری اتخاذ شود و فرمت  و معیارهای خاصی برای ارزشیابی مقالات ارسالی به کنگره تهیه گردد که علاوه بر مقالات متعارف مستخرج از تحقیقات علمی وپایانامه ها و رساله ها,  مقالاتی بر مبنای تجربیات موفق میدانی کارگزاران اجرایی و صاحب نظران ترویج و آموزش کشاورزی در کنگره ارایه شوند.
--برای حضور حداکثری دانشگاهیان زمان کنگره بعد از تعطیلات تابستانی و در اوائل ترم پائیز  سال 1399 در سالن اجتماعات مؤسسه اصلاح بذر و نهال در کرج برگزار شود.
--مدت برگزاری کنگره حتی المقدور سه روز باشد که برگزاری فعالیتهای جانبی تکمیلی نظیر , کارگاه,  نمایشگاه,  بازدید و... را امکان پذیر سازد.
-- مقرر گردید فراخوان مقاله بعد از اعمال اصلاحات پیشنهادی ونظرات اعضاء کمیته علمی و نهایی کردن شعار و محورهای کنگره در اولین فرصت در اختیار عموم قرار گیرد. پوستر کنگره نیز بعد از تعیین نهایی و رسمیت یافتن  اسپانسرهای کنگره تهیه شود.
-- مقرر گردید  جلسات کمیته علمی در آینده بطور منظم تشکیل شود و در صورت لزوم برای شرکت اعضاء شهرستانی از روش ویدئو کنفرانس استفاده شود



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 6886 بار   |   دفعات چاپ: 783 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر