نخستین نشست کمیته علمی هشتمین کنگره ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد نخستین نشست کمیته علمی هشتمین کنگره ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1398/5/1 | 
نخستین نشست کمیته علمی هشتمین کنگره ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی با حضور آقایان دکتر حسینی رییس کنگره، دکتر موسوی قائم مقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر میررحیمی دبیر علمی کنگره و دکتر سلمانزاده استاد پیشکسوت آموزش و ترویج و  اعضای کمیته علمی روز 29 تیرماه سال جاری در سالن مروج موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
در آغاز نشست، دکتر موسوی قائم مقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه امروز شبکه دانش موسسه شکل گرفته است، اظهار داشت: از بین دو هزار و صد عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یکصد نفر عضو هیات علمی برجسته پا به کار عرصه‌ای و به عنوان پژوهشگر ارشد انتخاب شده‌اند و این‌ها راس هرم ما هستند.
دکتر موسوی با اشاره به 1344 مرکز جهاد کشاورزی دهستان  خاطر نشان کرد: به ازای هر مرکز یک محقق معین انتخاب شده است و آن‌ها ارتباط کاملی با مراکز جهاد دهستان ایجاد کرده‌اند وی افزود: حدود هفت هزار مروج داریم که آن‌ها هم در سطح عرصه به عنوان رابط نهایی وزارتخانه با کشاورزان و بهره‌برداران ارتباط برقرار کرده‌اند.
موسوی با بیان اینکه، کار مدیریت دانش تا مرحله خوبی پیش رفته است اظهار کرد: با کمال افتخار  هرچه در تالار ترویج و فنون کشاورزی  داریم به صورت رایگان در اختیار بهره‌برداران قرار داده‌ایم. وی همچنین اضافه کرد: بالای پنج هزار رسانه مختلف از قبیل اپلیکیشن، فیلم، کتاب، دستنامه و بروشور در حال حاضر در تالار ترویج و فنون کشاورزی بارگذاری شده است. وی افزود: افتخار داریم که در حال حاضر آموزش و ترویج در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سرآمد و پیشانی کار ماست.
 قائم مقام موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، ابراز امیدواری کرد: این کنگره محملی باشد برای نزدیکی هرچه بیشتر دانشگاهیان با بخش اجرا تا بتوانیم خدمات بیشتر و بهتری به بهره‌برداران بخش کشاورزی ارایه دهیم.
در ادامه جلسه، دکتر حسینی رییس کنگره ترویج و آموزش با بیان اینکه این کنگره متفاوت‌تر از کنگره‌های گذشته خواهد بود، ابراز کرد: قبل از این هفت کنگره برگزار شده است که در آخرین دوره دکتر خاوازی رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی پیشنهاد داد، کنگره بعدی با مشارکت موسسه آموزش و ترویج برگزار شود. دکتر حسینی افزود: بعد از این پیشنهاد ما طبق سنوات گذشته  کار را ادامه دادیم و با تمامی گروه‌های ترویج مکاتبه کردیم ولی نه با جدیت قبل، در این راستا نشست‌های خوبی هم با موسسه آموزش و ترویج کشاورزی  برای برگزاری مشترک کنگره ترویج و آموزش برگزار شد.
 وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری با موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و برگزاری مشترک کنگره اظهار کرد: بعد از آخرین نشست، احکام  اعضای کمیته علمی ارسال شد که طبق روال گذشته اعضای انجمن و نماینده‌هایی از گروه‌های ترویج و سایر موسسه های ذیربط  و موسسه آموزش و ترویج هم اعضای خودش را معرفی کرد.

رییس کنگره ترویج و آموزش با بیان اینکه در این کنگره رسم ما بر همکاری و نادیده گرفتن خیلی از بروکراسی‌های اداری است افزود: دکتر میررحیمی به عنوان دبیر کمیته علمی منصوب شد و در این جلسه سیاست‌های کلی را تبیین می‌کنیم.
دکترحسینی با اشاره به سابقه برگزاری هشت دوره سمینار ترویج و آموزش با سازمان ترویج در دهه‌های60 و 70 گفت: باید سازکارها و تدابیر و سیاست‌های متفاوتی داشته باشیم. در این راستا تجربه‌های مثبت و منفی زیادی داشتیم. وی افزود: بعد از آن انجمن سابقه برگزاری کنگره‌های مستقل را داشته که در این مدت همیشه از همکاری و مساعدت معاونت ترویج برخوردار بوده است.
رییس کنگره خاطرنشان ساخت: در حال حاضر با توجه به انعقاد تفاهم‌نامه  همکاری شرایط اقتضا می‌کند دانشگاه و بخش اجرا، انجمن و موسسه همکاری جدی و بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
دکتر حسینی  با بیان اینکه، در دانشگاه در حیطه اجرا و عمل و در بحث تئوری و مباحث آکادمیک تحولات زیادی صورت گرفته که دستاوردهای زیادی به ارمغان داشته‌ است، گفت: در حال حاضر تجربیات خوبی فراهم شده است موسسه آموزش و ترویج کشاورزی در چهار سال گذشته در قالب پروژه نظام نوین ترویج فعالیت‌های موثری انجام داده است. وی اضافه کرد:  در دانشگاه‌ها هم کارهای خوبی صورت گرفته پا به پای محافل آکادمیک در سطح جهان گروه‌های ترویج هم کار کرده‌اند و زمینه‌های زیادی موجود است که اگر این‌ها با عمل و تجربه پیوند بخورد می‌تواند بسیار کارساز باشد.

رییس کنگره ترویج و آموزش با اشاره به زمان یکساله باقی‌مانده تا برگزاری کنگره ابراز کرد: تا آن زمان باید بتوانیم یکسری سازکارها و شاخص‌های جدیدی تعریف کنیم، مقاله‌های میدانی و تجربی اضافه شود وی در پایان افزود: قالب و الگوی پیشنهادی ارایه داده می‌شود و دوستان ظرف زمان تعیین شده پیشنهادهای خود را مطرح کنند که کنگره متفاوت و مسئله‌محور باشد که در انتهای این فرایند انجمن  و موسسه یک تجربه بسیار مفیدی برای همکاری‌های بعدی داشته باشند.
در پایان شعار اصلی، اهداف و محورهای اصلی و فرعی کنگره توسط دکتر میررحیمی و  دکتر قاسمی ارایه شد و اعضای جلسه نظرها و پیشنهادهای خود را پیرامون مباحث فوق ارایه دادند و تصمیم بر آن شد که نشست‌های آتی درباره برگزاری کنگره به صورت حضوری یا ویدیوکنفرانس برگزار شود.
 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 5975 بار   |   دفعات چاپ: 706 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر